ablakcsere | faablak | bejárati ajtó | oldaltérkép


A fa hátrányai

Sajnos a faablak és fa nyílászáró, mint bármely más fából készült termék, rendelkezik hátrányokkal is. A hátrányok azonban az ápolással kiküszöbölhetők, így nem feltétlen az ablakcsere lesz az egyetlen használható megoldás. A fa ablakokat, ajtókat és nyílászárókat évente egyszer kezelni kell, ezáltal megnő ellenállóképességük az időjárás és az uv sugárzás kártékony hatásaival szemben.

Az Adobe Flash Player szükséges az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez.

A fa hátrányai

A nyílászárók kiválasztásakor felmerülhet a kérdés, hogy vajon mik
azok az előnyei egy fa nyílászárónak, amelyekkel képes kompenzálni
az árkülönbséget egy műanyag nyílászáróval szemben. Ehhez
szeretnénk segítséget nyújtani Önnek, hogy összegyűjtöttük
a fa előnyeit és hátrányait ami talán segít a döntés meghozatalában.

A fa nyílászárók gyártási technológiájának összetettsége, a gyártásra fordított munkaidő miatt árban sajnos nem tudnak versenyezni az alsó és középkategóriás társasházakban manapság oly nagy népszerűségnek örvendő műanyag ablakok árával.

Más alapanyagból készült társaival ellentétben a fa ajtóknak, ablakoknak, a hosszantartó időtállóság fenntartásához időnként karbantartásra van szüksége. A házak homlokzatán állandó csapadéknak és erős uv sugárzásnak kitett felületeken, még a legmodernebb eljárással készült gyári festés is elvékonyodik. Az általunk használt felületkezelő rendszer esetében ez az ellenálló képesség fenntartható egy évenkénti ápolással, amit egy színtelen (nem keni össze az üveget) felújító anyaggal egy ruha segítségével kell végezni, mint a bútorápolást (pl. ablaktisztítással egybekötve).